Minulla oli ensimmäinen taidenäyttelyni 5.4-18.4. Oulun Kulttuuritalo Valveella, kahvila-ravintola Paljetissa. Näyttely järjestyi Taiteen Tulevaisuus ry:n kautta.

Tieto näyttelystä tuli muutaman päivän varoajalla, toisen ennakoitua aiemmin päättyneen näyttelyn tilalle, ja onneksi kotoani löytyi jo yli 200 valmista teosta – niin piirrettyjä kuvia kuin tauluja. Suurin kysymysmerkki oli siis näyttelyn esillepano, kokemusta kun vastaavasta näyttelystä ei minulla entuudestaan ollut.

Näyttely oli kahvilan tiloissa, jossa minulla oli käytettävissä neljä seinää. Avuksi esillepanoon ja teosten ripustuksiin sain taiteilijaystäviä, joilla oli paljon kokemuksia näyttelyistä, ja heiltä sainkin paljon vinkkejä. Yksi päätyseinä pyhitettiin pelkästään taululle, muihin seiniin tuli ensisijaisesti piirrettyjä A6-kuvia, joita oli noin 150 kappaletta. Osa kuvista oli jaettu kansioihin, joista yhdessä oli minun signature-”suttukuvia” ja toisessa muita alkuperäiskuvia. Taiteen Tulevaisuus ry:n avulla teetimme teosluetteloita, flyereita ja muuta markkinointimateriaalia.

Kävin useana päivänä paikan päällä ja pääsin esittelemään taidettani henkilökohtaisesti yleisölle. Yhteisötaideteokseen tuli useita suttuja lähtökohdaksi, josta tulee syntymään suuri A2-kokoinen taideteos.

Olen erittäin kiitollinen ja tyytyväinen näyttelyyn ja se onnistui hyvin. Sain uusia arvokkaita kontakteja ja kokemusta tulevaisuutta varten. Kokemus antoi minulle lisää itsevarmuutta ja uutta intoa jatkaa DETBITE:n kasvattamista paitsi katukuvassa katunäyttelyinä, myös suurempien näyttelyiden avulla. Odotan innolla mitä kaikkea saamme aikaiseksi yhteistyössä Taiteen Tulevaisuuden kanssa. Seuraava näyttely meillä onkin jo sovittuna toukokuulle!

– Eero Tanjunen / DETBITE

Viimeisimmät artikkelit
Arkistot